SGB Nyheter 2011 juli-dec
SGB Nyheter 2011 jan-juni
Tillbaka till SGB Nyheter 2012

&

31 dec *GOTT NYTT ÅR ÖNSKAR SGB


Hej Vänner!

Vi längtar efter att få se er ALLA igen feb 2012 och resten av året!
Om Du har Facebook GILLA vår FB-sida för ständiga uppdateringar! Du hittar den HÄR!

Det bästa året Du någonsin haft kommer NU! önskar:

STEN, SUNE, ELIZABETH, LOUISE & OLA

The Original S-G-B

24 dec *GLAD & GOD JUL ÖNSKAR SGB16 dec *SGB's FEM-I-TOPP PÅ SPOTIFY


Nu har SGB's senaste CD THIS IS WHAT MATTERS varit uppe så pass länge på SPOTIFY så det finns en "fem-i-topp-LISTA" att tillgå över mest spelade SGB-låtar, som du ser här till vänster. "Tomorrow" var väl väntad medan "I'm Not Alone" på 1:sta plats är "little bit of a black horse". Men det är som ALLTID = publiken bestämmer vad som är bra! SGB tackar så mycket för detta!

till SGB - Spotify!

10 dec *JULKLAPPS-TIPS: SGB-BILJETTER! KÖP NU OCH FÅ RABATT!


Helgen 10 & 11 februari spelar SGB i Mölndal på KOLGRILL Kök&Bar för att fira Sten G's tillfrisknade hand-nerver! Så det blir mer än bara två gigs, det blir en FEST i dagarna två!. I biljetten som endast kostar 100:- ingår en STOR buffé av diverse kött- & vegetariska rätter samt specialpris på öl/cider/vin endast 29:- HELA kvällen! OCH nu kommer det BÄSTA: bokar du före 31 dec får du 20% JUL & NYÅRSRABATT! D.v.s. du betalar 80:- . Vi säljer också 2-dagarsbiljetter för 150:- , med rabatten kostar de då 120:- (60:- / kväll). Mer info & bokning se SGB - Butik - BILJETTER

3 dec *SGB TILLBAKA MED FULL KRAFT 3 FEB DÅ 2012-TUR KICK'S OFF!


Här presenteras SGB's officiella poster för
The SGB Tour 2012

För exakt om 2 månader står SGB på scenen igen efter 7 månaders bortvaro efter Sten G Gustavssons olycka i juni, som först gjorde honom helt förlamad i vänster arm & hand.

Efter mödosam rehab kan han nu spela gitarr igen och ligger i hårdträning varje dag inför SGB's premiär 3 feb 2012 för att uppnå 100% av sitt forna gitarrspel.
PREMIÄREN sker på GALLIANO där bandet spelat många gånger under sin karriär. Efter det följer ca 25 spelningar runt om i "territoriumet".
För mer detaljerad info se SGB - Spelningar

29 nov *SGB NU PÅ SPOTIFY


SGB's senaste album THIS IS WHAT MATTERS finns nu uppe på Spotify och kommer så småningom även upp på följande sidor; 7Digital, iTunes, Amazon MP3, eMusic, Rhapsody, Napster, Deezer, 24/7, Basepoint, iMusica, Nokia OVI, Tunetribe, Wa3.cn, Wimp, Rdio, och Jamba

till SGB - Spotify!

11 nov *RECENSION-SIDAN UPPDATERAD


SGB fortsätter kontinuerligt sin revidering av hemsidan, bit för bit. Idag 3 proffs-recensioner för senaste albumet THIS IS WHAT MATTERS.

SGB - Recensioner

8 nov *VÄLKOMMEN TILL EN FÖRSMAK AV SGB's RENOVERADE SIDA


Fortfarande är det mycket som ska ändras och "byggas" på sidan. Men i slutändan ska denna sida bli snabbare och överskådligare. Vi har tagit bort vissa undersidor och lagt till nya.

21 okt *SGB's HEMSIDA UNDER ÖVERSYN OCH REPARATIONUnder en tid kommer vi att fixa & dona lite med denna sida för att få den mer smidig och lättnavigerad. Idag ligger sidorna ute på olika servrar som vi ska lägga på en, fixa döda länkar, lägga in nya sidor, ta bort andra.
Därför kan sidan stundtals se lite konstig ut tills vi är klara.

8 okt *PREMIÄR FÖR OLAS SIDA!Idag är det premiär för en ny web-sida : OLAS SIDA! SGB's starke trummis berättar om sin roll i bandet, influenser och olika trummor han mött . Dessutom kommer han att beskriva sin utrustning och alla sina olika trumset. Citat från OLA: "Precis innan spelningen börjar tar jag av mig skorna, sätter mig ner, tittar på Sune som ser klar ut, tittar sedan på Sten som nickar och tar ett par kliv fram och börjar pumpa ett riff på gitarren. I det ögonblicket försvinner allt runtomkring och när jag trycker ned baskaggepedalen tätt följt av ett virvelslag så är jag borta från verkligheten då finns bara vår verklighet mellan bas, gitarr, trummor och sång - ingenting annat!"

1 okt *STEN SGB'S SLIDEKICK!SGB var igår fredag ute på en "rehab"-gig för Sten och passade på att "damma av" hela bandet efter det ofrivilliga stoppet i juni. Idag är det exakt 15 veckor sedan olyckan och säkert lika många till innan Sten kan spela gitarren på tradionellt sätt. Men återhämtningen är ändå så pass bra att SGB har börjat skissa på en turné vinter-vår 2012.

28 sep *STENS BLOGG FINNS NU SOM DIREKT-LÄNK PÅ SIDANStens Blogg blev redan från start mer uppmärksammad än vad vi hade trott. Dock nästan inga kommentarer, betyder det att alla håller med? Du kan helt anonymt ge en kommentar. Från och med idag finns en DIREKT-LÄNK till bloggen längst upp till höger på sidans länkar.
Snart kommer OLA's Sida där han kommer att skriva personligt om trummor, sin historia e.t.c. Look Out!

22 sep *SGB SPELAR LIVE FRED 30 SEP PÅ GALLIANO SOM
"THE SLIDE GUITAR BAND"


I väntan på att Stens vänsterhand ska repa sig för traditionellt gitarrspelande satsar SGB nu på att göra ett framträdande i Göteborg 30 sep. Sten har under de senaste veckorna utvecklat en egen slide-teknik för "nervsvag" hand, vilket demonstrerades i ett kort gästframträdande på Bakgården 3 sep. Den här gången blir det två längre set med "Sliding Sten" och går det bra kan det tänkas bli fler spelningar. Fredag 30/9 start ca 21.30 Galliano Masthuggstorget FRITT INTRÄDE.
See Ya!

20 sep *STEN G HAR ÖPPNAT SIN BLOG


TILL the BLOG!

Sten G skriver på fb "Lets face it: Jag är INGEN face-bookare! Men jag är medlem för att kunna driva SGB's och QUIZ-sidorna. DÄRFÖR har jag öppnat en BLOG där jag kan skriva fritt för dom som vill läsa utan att behöva irritera mina fb-vänner med en massa info dom inte vill ha. Men du som vill är hjärtligt välkommen hit för läsning, kommentarer m.m."

8 sep *SGB - DIVIN' DUCK 3 SEP 2011 PÅ ROCKIN' BLUESFEST

5 sep *SGB SPELADE LIVE I LÖRDAGS FÖR FÖRSTA GÅNGEN SEDAN "OLYCKAN"


Precis 11 veckor sedan Sten G Gustavssons olycksfall då hans vänstra axel bröts itu på två ställen och gav vänsterhanden svåra nervskador, var han tillbaka på scenen för första gången i förrgår lörd 3 sep på Bakgårdens ROCKING BLUESFEST!

Där spelade HANSI BORGSTRÖM BAND, DEN ALLVETANDE PELIKANEN och THE COVERMENT och SGB gjorde ett "hemligt" framträdande, där Louise Danielsson först sjöng "You were always on my mind" och "Love Hurts" akompanjerad av Sune Jeanson på gitarr.

Efter det annonserade Louise sedan Stens "comeback" på följande sätt:
"om den "hemlige mystiske" gästen ikväll ........Det är en mycket erfaren musiker som drog sina första riff långt innan jag föddes, men som ändå gör sitt första ikväll... han föll, han reste sig, ge honom er kärlek; Sten Gustavsson!

Sedan spelade hela SGB ; "Fortunate son, Love in vain, Divin duck" och avslutade med en frenetisk "Nutbush City". Sten spelade slide med pekfingret (!) a'la "lap-steel" med gitarren i knäet och enligt publikreaktionerna funkade det. (Video kommer snart)

29 aug *WANTED TO GO - LIVE MAJ 2011

Från den så abrupt avbrutna THIS IS WHAT MATTERS -turen 2011. Denna film är från ett fullsatt Kärra Kök&Bar 28 maj 2011. SGB hann endast göra en gig till (10 juni Galliano) på turen innan Sten G skadade sig strax efteråt så svårt att resten av 2011 års spelningar blev inställda. Men daglig terapi ger resultat även om det verkar som om handen är den som tar längst tid på sig för att läka.

11 aug *STENS HAND SVÅRT NERVSKADAD ENLIGT EXPERTISEN

Endast 10 % som råkar ut för armbrott av det slaget Sten gjort får problem med handnerverna och enligt handterapeut Lena Malm som har hand om tillfrisknadet av Stens hand är det endast något fall per år där skadan blir så svår och långvarig som hos Sten. Känsel och viss rörelseförmåga har återkommit i tumme, pek-, lång- och ring-finger, medan lill-fingret fortfarande är "dött". ALLA spelningar i år på gig-sidan är nu inställda.
Men Sten trärnar axel, arm och hand varje dag under sjukgymnast och terapeuts övervakande och ska vara tillbaka "på något sätt" runt årsskiftet, enligt honom själv.

4 aug *SGB-2010-TUR DOKUMENTÄR PÅ DVD ÄR NU KLAR! SE NY TRAILER !


En dokumentärfilm om SGB's 2010-tur på DVD. Den här turen startade 3 mars 2010 med Elizabeth Fredriksson som ny sångerska i SGB och resulterade i 22 st gigs fram till den avslutande spelningen den 10 dec. Den innehåller bl. a. fans filmer från flera spelningar, som visar SGB's sprakande scenframträdanden, samt intervjuer, publikens åsikter, back-stage-snack och mycket ej tidigare publicerat material + extramaterial
Beställ ditt ex här! endast 99:-

31 juli *ETT MEDDELANDE FRÅN SGB'S GITARRIST STEN G

Stens e-mail info@stengustavsson.se facebook

26 juli *NU KOMMER SNART SGB 2010-TUR PÅ DVD


En dokumentärfilm om SGB's 2010-tur släpps som DVD nästa vecka. Den här turen startade 3 mars 2010 med Elizabeth Fredriksson som ny sångerska i SGB och resulterade i 22 st gigs fram till den avslutande spelningen den 10 dec. Den innehåller bl. a. fans filmer från flera spelningar, som visar SGB's sprakande scenframträdanden, samt intervjuer, publikens åsikter, back-stage-snack och mycket ej tidigare publicerat material + extramaterial

9 juli *STENS BRUTNA ARM OCH NERVSKADADE HAND RESULTERAR TYVÄRR I INSTÄLLDA SGB-SPELNINGAR DENNA SOMMAR


SGB's gitarrist Sten G Gustavssons armbrott och den handskada han ådrog sig 19 juni, vid ett handlöst fall på ca 2 m i en trappa. stoppar tillfälligtvis SGB's "THIS IS WHAT MATTERS"-Tur 2011. Bokade och planerade spelningar framöver måste tyvärr ställas in, närmast är det Albert&Herbert i Varberg 29 juli och Bluesfesten 13 aug som drabbas och vi beklagar detta djupt.
Sten har idag ingen rörelseförmåga i vänster hand p.g.a. klämda och skadade nerver samt avslitna muskelfästen. Dessa skador kan ta längre tid att läka än läkningen av själva överarmsbrottet.

6 juli *LOUISE FICK HJÄLP AV DOTTERN TEKLA 3 ÅR PÅ SUMMER OF LOVE FEST


När Louise uppträdde i den varma förkvällen 2 juli på Bakgården i MÖLNDAL lösgjorde sig dottern Tekla resolut från åskådarplats för att backa upp mamma i en låt, till allas förtjusning. Tekla verkade få lite smak för rampljuset även om scenframträdandet var ganska kort. Efter att trollbundit publiken i någon minut stegade hon lika resulut tillbaka till pappa Joel. Men detta kan vara en början på artistkariären. Kanske får vi se Tekla "head-lajna" Roskilde 2028, eller liknande. Kom då ihåg att du läste det här först !

ÄLDRE SGB Nyheter 2011 jan-juni !

  © Big Papa Music Inc.