SGB Nyheter 2011 jan-juni
SGB Nyheter 2011 juli-dec
Tillbaka till SGB Nyheter 2012

27 juni *ELIZABETH OCH LOUISE RÄDDAR STEN MED EGNA UPPTRÄDANDEN


Som tidigare nämnt är SGB's gitarrist Sten G oförmögen att spela på SUMMER OF LOVE 2011 FEST 2 juli efter en komplicerat armbrott och skadade nerver. Men han ersätts av två kvinnor, nämligen LOUISE DANIELSSON som kommer att framföra några tolkningar av Bob D och ELIZABETH FREDRIKSSON som tillsammans med sin man Micke och medlemmar från SGB kör ett set låtar. Så m.a.o. blir allt detta till en speciell kväll. Bandet DEN ALLVETANDE PELIKANEN med medlemmar från Gbg's 70 & 80-tals scen blir nu huvudband på festen. MISSA INTE DETTA spektakel.

24 juni *STEN GUSTAVSSON SKADAD BRÖT ARMEN VID FALLOLYCKA


SGB's gitarrist Sten G ådrog sig en fraktur på vänster överarm och muskelskador vid ett fall från en regn-hal altantrappa natten till i söndags, när han var ensam hemma. Han återfanns efter ca 45 minuter genomblöt och nedkyld i regnet. Sten fördes med ambulans till Mölndals sjukhus där det konstaterades att axeln hoppat ur led, fraktur på överarmen samt skador av muskler. Han kommer inte att medverka på kommande spelning 2 juli SUMMER OF LOVE FEST, men övriga i SGB kommer ändå att göra ett specialframträdande på lördag, istället för att ställa in.
Vilka framtida spelningar som kommer att påverkas är ännu för tidigt att uttala sig om. Närmast står ju Varberg på tur 29 juli.

7 juni *BILJETTERNA FÖR "SOMMARFEST 2011" SLÄPPTA


SGB spelar tillsammans med DEN ALLVETANDE PELIKANEN på årets upplaga av Bakgårdens SUMMER OF LOVE FEST ute i det FRIA!
BOKA de begränsade BILJETTERNA HÄR!

29 maj *SGB TILLBAKA PÅ BANAN


SGB i Kärra i lördags

Efter 3 veckors försening kom SGB "That Is What Matters-Tur 2011" igång och bandet blåste bort dammet från förstärkarna och låtarna yrde ut bland Kärra Krogs partysugna publik. Nu fortsätter den här turen med jämna nedslag året ut. På fredag 10 juni är det dags för Göteborg och Galliano.

18 maj *FÖRSTA DELEN AV "THIS IS WHAT MATTER-Tur 2011"


Detta är spikade gigs där du kan se SGB LIVE i sommar, men fler tillkommer och hösten är inte klar ännu.

05.28 HISINGS KÄRRA - Kärra Kök&Bar
06.10 GÖTEBORG - Galliano
07.02 MÖLNDAL - Summer of Love Fest
07.29 VARBERG - Albert & Herbert
08.13 MÖLNDAL - Bluesfest 2011
09.03 LJUNGSKILE - Ljungskile Turisthotell
09.21 GÖTEBORG - Café Hängmattan MUSIKENS HUS
09.30 GÖTEBORG - t.b.a.
10.08 MÖLNDAL - Kolgrill Kök&Bar

12 maj *ELIZABETH PÅ BENEN IGEN


Elizabeth, nu frisk & glad.

Elizabeth drabbades av en svårartad magsjuka den 7 maj som gjorde det omöjligt för SGB att uppträda på KOLLGRILL Kök & Bar, som annonserat. SGB beklagar givetvis detta men har preliminärt bokat in ett nytt datum för KOLGRILL Kök & Bar lörd 8 oktober. SGB har bara ställt in 2 gånger tidigare under sina 7 år, så frekvensen är inte hög. Nu väntar ett besök i Kärra lörd 28 maj. ALLA hittills bokade spelningar på "THIS IS WHAT MATTERS 2011-Tur"

4 maj *SGB GER UT BLUES-SAMLINGSSKIVA "EXPERIENCE THE BLUES"


SGB har gjort och tolkat många BLUES-låtar genom åren. På den nyutgivna "EXPERIENCE THE BLUES" finns 12 blues-spår samlade från tidigare utgivna inspelningar 2006-2011 . Finns att köpa fr.o.m. lörd 7 maj via vår SHOP-SIDA eller i samband med våra framträdande. Låtarna som återfinns är:

NO ROAD BACK
CUT ME LOOSE
IT HURTS ME TOO
FEEL TONIGHT
LAY YOUR HURT ON ME
CROSSROADS
PUT MY BLUES BACK ON
DIVIN' DUCK
WANTED TO GO
MERCURY BLUES
GOING DOWN
THE RED BLUES

23 april *NY VIDEO FRÅN SGB


Splitterny VIDEO från SGB; "THIS IS WHAT MATTERS", titelspåret från senaste albumet. Please enjoy!

18 april *RÖSTA PÅ SGB I METROS TÄVLING


SGB har precis anmält sig till tidningen METROS "Metro ON STAGE 2011" med låten NO ROAD BACK från den nya CD:n. HJÄLP oss genom att rösta på SGB! HÄR

10 april *SGB's LÅT-TEXTER FÅR EGEN SIDA


Vi har sen nya skivan släpptes fått förfrågningar hur man får tag på våra texter, därför har vi inrättat en ny undersida som kallas SGB - Lyrics. Idag är hälften av texterna upplagda, men vi fyller på med mer allt eftersom.

21 mars *LÅTEN "TOMORROW" SPELADES I RADIO IDAG FÖR FÖRSTA GÅNGEN

SGB hördes idag i SVR P4 i programmet "Wivatt". Det är radio-ikonen Leif Wivatts egna program som sändes vid lunchtid idag. L W presenterade bandet och spelade spåret TOMORROW från nysläppta albumet "This Is What Matters". Du kan lyssna på programmet HÄR!

18 mars *NU FINNS SKIVAN UTE HOS DE FÅ SKIVHANDLARE SOM FINNS KVAR

"THIS IS WHAT MATTERS" finns nu att köpa i GÖTEBORG hos:

BENGANS Stigbergstorget
DIRTY RECORDS 2:dra Långg.
CD-CENTRALEN Centralstationen
Support your local dealer!

13 mars *MYCKET LYCKAD RELEASE-FEST & TACK ALLA NI SOM KOM!!!

11 mars *CHRISTER FRIDHAMMAR RECENCERAR SGB'S SKIVA


utdrag från http://www.fridhammar.com/calendar.html

9 mars *IDAG BÖRJAR VI SÄLJA SKIVAN

Provlyssna och KÖP skivan ON-LINE för 75:-

7 mars *LOUISE FICK SITT ANDRA BARN I LÖRDAGS!


Louise D fick i lördags sitt andra barn, en son på 3970 g fördelade på 53 cm och vi är alla glada! Kanske blir det något gästuppträdande med SGB i sommar för Louise räkning. En passande låt från senaste skivan blir ANYTHING som du kan provlyssna på här nedan.

Anything
(S Gustavsson - L Danielsson)

3 mars *VIP BILJETTERNA TILL RELEASE-FESTEN SLUT. MEN 30 ST TILL MED FRITT INTRÄDE SLÄPPS NU! ANMÄL DIG HÄR:

Intresset för SGB's RELEASEFEST av albumet "THIS IS WHAT MATTERS" är stort och de 50 VIP-biljetterna försvann i ett nafs. MEN vi har 30 st till med FRI ENTRÉ. Om du vill ha den stora R&R-buffén + en öl/ glas vin/ läsk betalar du bara 149:- på plats, men det är inget tvång. Restaurangen har fullständiga rättigheter och festen pågår 19.30- 01.00. SGB spelar ca 21.30 - 22.30 och säljer skivan för ett SPECIALPRIS 60:- Välkommen!
För FRIBILJETT maila namn och antal till info@s-g-b.se

SMAKPROV PÅ TVÅ LÅTAR TILL!

TOMORROW
(S Gustavsson - L Danielsson)

FEEL TONIGHT
(S Gustavsson - L Danielsson)

22 feb *PROVLYSSNA PÅ TVÅ LÅTAR FRÅN SKIVAN

I´M NOT ALONE
(S Gustavsson - L Danielsson)

ALL ABOUT MONEY
(S Jeanson)

Båda låtarna kommer att spelas live på SGB´s 2011-TUR Kick-Off nu på lörd 26 feb (La Boheme - V Frölunda)
Spelningarna matas på allt eftersom se GIG-sidan !

18 feb *SGB BJUDER PÅ RELEASE-FEST LÖRD 12 MARS!

Äntligen kan vi meddela att RELEASEFESTEN för SGB's CD "THIS IS WHAT MATTERS" kommer att hållas 12 mars på KOLGRILL Kök&Bar i Mölndal. Nedan ser du baksidan av skivan med de 10 låtarna, ALLA skrivna av SGB. Låtarna "WANTED TO GO" och "NO ROAD BACK" är NYA versioner från förra plattan nu med Elizabeth F på sång. Det du nu hör är öppningslåten LAY YOUR HURT ON ME där Elizabeth och Louise delar på sången.


11 feb *SGB's SUNE PETER JEANSON FYLLER ÅR IDAG!!

Du kan gratulera honom via: The Original SGB FACEBOOK

9 feb *SGB's "2011-Tur" SMYGSTARTAR LÖRD 26 FEB

Just nu repar SGB inför 2011's livegigs. RELEASE-PARTYT för CD'n "This Is What Matters" senaste datum är lörd 12 mars. Men redan lörd 26 feb finns chans att se & höra bandet på La Boheme, Frölunda Torg. Mer info snart.

6 feb *TOO SOON GARY! R.I.P.


"Gitarrvärlden har mist en av de största och jag en stor insperationskälla i den "vacker-ledsna" rock-power-bluesen. Jag är bedrövad, men vi ses på "the great gig in the sky", jag lovar med 100% säkerhet att jag kommer! "
Sten G

1 feb *UFFE BÖRJESSON HAR NU MASTRAT SGB'S PLATTA


Endast det bästa är gott nog för SGB, därför har man valt Uffe B på EARHEAR Sthlm att mastra, d.v.s. att med "neutrala öron" och +20 års erfarenhet höja, sänka, "plana ut och kötta till" ljudet för optimal ljudbild i stereon, bilen, DVDn, lurarna, små & stora högtalare e.t.c. NU skickas ljud och grafik till presseriet. ÄNTLIGEN!!

28 jan *TRAILER FÖR DOKUMENTÄR-FILMEN "SGB 2010-TUR"

Snart kommer en liten dokumentärfilm från SGB's Tur 2010, med livebilder, kommentarer från medlemmarna & supporters och "behind the scene" bilder....STAY TUNED!

18 jan *RELEASE-DATUMET FÖR SGB'S SKIVA KAN BLI FRAMFLYTTAT

Även om skivan sedan länge är inspelad och klar, så drar de juridiska, tekniska och grafiska detaljerna ut på tiden, eftersom det är så många olika instanser som måste ge klartecken när man släpper en helt egen skiva "på riktigt". Det är STIM, ncb, IFPI koder, distribution, SAMI, tryckeri, pressning, EAN, mastering e.t.c. m.m. Så det är möjligt att datumet 5 feb inte håller. Vi meddelar så fort vi vet och lovar att det är värt väntan för detta är de bästa 10 låtar SGB gjort hittills!

  © Big Papa Music Inc.